Description
Curry leaves, known as “Mitha Neem” in Gujarati, are aromatic green leaves used widely in Indian cooking for tempering (tadka). These small, shiny leaves add a rich flavor and aroma to curries, dals, chutneys, and rice dishes. Besides their culinary value, curry leaves are rich in iron, calcium, and vitamins A, B, C, and E. They are known to improve digestion, lower cholesterol, and promote healthy hair. Curry leaves are a kitchen essential in every Indian household.
મીઠો લીમડો, જેને કરી પત્તા તરીકે ઓળખવામાં આવે છે, એ નાનાં લીલા અને સુગંધિત પાંદડા છે જે ભારતીય રસોઈમાં વઘાર માટે ખાસ ઉપયોગ થાય છે. દાળ, શાક, ભાત અને ચટણીમાં વપરાતા આ પાંદડા ભોજનમાં સુગંધ અને સ્વાદ ઉમેરે છે. મીઠા લીમડામાં લોહતત્ત્વ, કેલ્શિયમ અને વિટામિન A, B, C અને E હોય છે. તે પાચન સુધારે છે, કોલેસ્ટ્રોલ ઘટાડે છે અને વાળને તંદુરસ્ત બનાવે છે. દરેક ઘરના રસોડામાં મીઠો લીમડો જરૂરી શાકભાજી માનવામાં આવે છે.
Reviews
There are no reviews yet.